Sara Sjöborg Wik
Sara Sjöborg Wik

Sara Sjöborg Wik

Roll i Swedish Eventing: Ordförande i valberedningen

Arbetar med: Arbetar i holdingbolaget Myrina Invest som driver flera dotterbolag inom livsmedel, bygg och vård- och omsorg. har även ett bolag som utvecklar fälttävlanshästar.

Om mig och fälttävlan: Hittade till sporten genom första ponnyn till dottern. Det ena gav det andra och jag är en engagerad person som tror på initiativ och gör ingen annan så kan man göra själv. Har drivit Team JYR i 5 år, varit med och startat Swedish Eventing, har flera framgångsrika fälttävlanshästar och sponsrar sist men inte minst SweE U25. Jag tror på svensk framtid inom sporten!

Kort om Swedish Eventing: En plats för svensk fälttävlan att mötas och genomföra idéer. Tror det är en fantastiskt möjlighet för alla involverade att SweE finns och lyfter fram sporten. En plats för alla!

 

 

 


Henrik Adnervik

Henrik Adnervik

Roll i Swedish Eventing: Vice Ordförande samt ledamot i valberedningen

Arbetar med: Skattejurist på Svalner med specialisering på överlåtelser av fastigheter och företag.

Om mig och fälttävlan: Jag började rida som tioåring på Helsingborgs ridskola och kom i kontakt med fälttävlan då jag under ungdomsåren hjälpte till i ett fälttävlansstall. Utbildning, karriär, familjebildning etc kom sedermera emellan vilket ledde till ett drygt tjugoårigt hästuppehåll. Återinträdet i fälttävlanssporten skedde efter insikten att dottern Ebbas hästintresse inte var övergående. Ebba är nu med i seniorlandslagets utmanartrupp och jag själv tävlar både nationellt och internationellt upp till 3*-nivå, inte särdeles framgångsrikt för egen del men väl med mycket nöje. Vi bedriver också fälttävlansavel i liten skala hemma på vår gård utanför Båstad.

Kort om Swedish Eventing: Möjligheten att bidra till att utveckla svensk fälttävlan tillsammans med andra inom flera områden; bl.a. önskar jag ökade möjligheter till utbildning i terrängridning i syfte att denna ska bli säkrare och att det skapas fler mötesplatser där en generös fälttävlansanda kan odlas, innefattande bl.a. kunskapsutbyte mellan erfarna och oerfarna ryttare, samt att fler ges möjligheten att upptäcka denna fantastiska sport.