Christer-Sjostrom-styrelsenChrister Sjöström

Roll i Swedish Eventing: Ordförande i valberedningen

Arbetar med: Ansvarar för ett affärsområde i Norden för Schneider Electric

Om mig och fälttävlan: Kom in i sporten genom min dotter Erika genom köpet av B-Ponnyn Karisma för många år sedan, vi äger idag tre fälttävlanshästar Hakunamatata, Freda och Claire de Luxe. Jag rider inte själv, men har har framför allt genom att aktivt coachande från Magnus Gällerdal kommit nära sporten, och med en dotter utan körkort så har jag varit på 100-tals tävlingar i sverige och Europa. Jag hjälper också till med banbygge då och då..

Kort om Swedish Eventing: Att genom en förening kunna samla det engagemang som finns hos föräldrar, sponsorer och hästägare för att fritt kunna bidra till att utveckla sporten både publikt och sportsligt.


William Nilson Fryer

Roll i Swedish Eventing: Valberedning

Arbetar med: Driver idag Eventing PRO. Vi utbildar och tävlar egna och kunders hästar. Arbetar även med att utbilda lärare i operant betingning på IKASUS privatskola i Stockholm. Samt Tränar delfiner. Målet är inställt på att etablera mig i världseliten. Jag har utbildat 3 hästar till 3 stjärnigt från 2,5 års ålder. Har även en småskalig uppfödning hemma.

Om mig och fälttävlan: Startarde fälttävlan som 8 åring på B-ponny kom 4 i Ponny SM 2 ggr. Har utbildat hästar hela livet fram till nu. Satsade som 16 åring på att göra karriär och bygga upp ett tävlingstall . Träffade Anna Freskgård 2004 och vi gör detta nu tillsammans.

Kort om Swedish Eventing: Jag har ansett länge att fälttävlanssporten i Sverige behöver kommersialiseras . Vilket detta är ett rätt steg i utvecklingen. Sporten har vuxit ur sin förbundskostym och behöver en objektiv prägel på det enorma marknadsvärde sporten har som ej förbundet mäktar med att nyttja. Låt detta bli ett fantastiskt komplement till SvRF så alla kan fokusera på var parts kompetenser. Här tänker vi elit gällande arrangörer, ägare, uppfödare, banbyggare, ryttare. MED hästen i fokus.


Anette Berg

Roll i Swedish Eventing: Valberedningen

Arbetar med: Sedan ett år arbetar jag på familjeförtaget Roalövs Maskinstation samt på gården där dottern Hanna bedriver sin hästverksamhet. Är i grunden utbildad lärare och har under drygt 15 år arbetat med utbildning inom IT för personal inom kommunen främst med www och sociala medier.

Om mig och fälttävlan: Hade en väldigt kort men intensiv relation med fälttävlan i mitten på 70-talet. Snabbast vann i terrängen och min ponny som inte gillade banhoppning älskade momentet. Satt hindervakt en del på 90-talet. Klev åter in i sporten i början på 2000-talet när döttrarna började tävla. Jag är förälder till Hanna, som rider 2-stjärnigt idag och som har unghästar som också tävlas, och lillasyster Mathilda har slutat tävla men sköter mycket av stallservicen när vi är iväg. Jag är även hästägare, bla uppfödare till Quite Survivor som Hanna tävlar, och arrangör med stort intresse för sekretariat med resultat.


Anna Felé

Roll i Swedish Eventing: Valberedning

Arbetar med: utbildning av ryttare, ponnys samt hästar i det egna företaget May I Do it – Eventing och som säljare för Horse Farm Åsälv AB. Anna är utbildad psykolog med inriktning på ledning och styrning av offentlig förvaltning. Fram till och med oktober 2014 arbetade Anna heltid med samordning och rehabilitering av långtidssjukskrivna med psykisk ohälsa.

Om mig och fälttävlan: Anna började rida fälttävlan 1988 i samband med ett ridläger hos Anne Persson på Hermanstorp. Sedan dess har Anna genomfört ett flertal större mästerskap som ponnyryttare, junior, young rider och som senior i fälttävlan och i dressyr. Tillsammans med ”Dag Alberts gamla häst” May I Do It, tog Anna bland annat brons på YRSM 1997 och ett flertal placeringar i två- och trestjärnig klass. Idag tävlar Anna själv aktivt både i fälttävlan och i dressyr med hästarna Irco Zillas (2009, Chairman La Silla/Irco Mena) och Danilo (2003, Davinci/ Pascal) samt är grenledare för fälttävlan i Hallandsdistriktet och arrangerar både Sugar Cup och GP-ponnyn.

Kort om Swedish Eventing: Swedish Eventing tänker utanför fyrkanten och har en bred samlad kompetens, två viktiga egenskaper för att fälttävlan skall kunna nå sin fulla potential både i Sverige och internationellt.