Rebecka Odhner-Källgård tillsammans med Humty Doo Gräns vann första omgången av U25 2018!

Rebecka Odhner-Källgård lade ytterligare en U-25seger till sitt CV genom att vinna årets första Swedish Eventing U25 sponsrad av Myrina Invest AB, som avgjordes vid Dagstorpsortens Ryttarförening i maj.

Rebecka köpte Humty Doo Gräns, till vardags kallad Humlan, som 5-åring 2012 och har själv utbildat henne till den nivå hon är idag. Den senaste segern efter U25 vinsten är i Msv B:3 dressyr.

”Humty har alltid varit en stjärna i dressyr” berättar Rebecka. ”Det svåraste kan vara att få henne att skritta, då hon är väldigt pigg. Hennes känslighet är som en kycklings, så det räcker nästan att tänka det vi ska göra. Hon älskar att byta galopp och nu börjar hon förstå att hon ska göra det på min signal också!” berättar hon vidare.

”Vi satsar på ett kval till Msv A. Tyvärr har hon inte ett lejons mod, vilket gör att vi får något stopp då och då i terrängen. Lite retligt då hon är smidig som en katt och väldigt snabb. Men hon är lika rolig att rida varje dag och ständigt pigg på att arbeta.”

”Eftersom vi bor i Mariestad, så blir det långa resor till terrängträning, vilken oftast sker i Skåne. Att få vinna 20 000 igen, känns fantastiskt!” säger Rebecka. ”

Senast det begav sig var 2016. Mycket av prispengarna då gick till resor, träningar och tävlingar och så kommer årets vinst också att göra.
”Jag är så glad att jag har ett bra team runt mig genom min familj och tränare och hoppas kanske nu mest på Bellissimo Gräns, som är lite modigare än sin storasyster, att hon kan komma upp i klasserna. Humlan, som är vardagsnamnet, får hålla sig på lite lägre nivå och utvecklas inom dressyren.”

Rebecka är mycket glad för att Swedish Eventing tillsammans med huvudsponsorn Myrina Invest AB gör den här satsningen.

Andraplatsen och 10 000 kr gick till Eric Bramefelt, Össjö Hästsällskap på Little Jacob ägd av Jacobsbergs stuteri.

Tredjeplatsen och 8 000 kr tog Saga Wahlman, Flyinge Hästsportklubb på Mocca S.E. (27) som ägs av Kamilla Svensson.

U25 är en del av Swedish Eventings arbete tillsammans med Myrina Invest AB för att stärka sporten genom en riktad satsning på unga ryttare.

 

Tack för lånet av de fina bilderna Falkenbergs Foto!
Fler bilder från klassen i Falkenberg kan du se på:  www.falkenbergsfoto.se