Elvira Rosenberg på Avalon tog hem tredje omgången av U25 2018!

Årets sista Swedish Eventing U25 sponsrad av Myrina Invest AB avreds på Hermanstorp Kör o Ridklubb och blev något av mammornas tävling – de fem första placerade hästarna ägdes av ryttarnas mammor!

Elvira Rosenberg, Kungsbacka Ridklubb, red hem förstaplatsen på Avalon i årets sista Swedish Eventing U25 sponsrad av Myrina Invest AB. Hingsten Avalon ägs av mamma Anna Rosenberg.
– Det här var verkligen en oväntad seger, säger Elvira, som tackade Swedish Eventing och Myrina Invest AB för att vi satsar på ungdomarna så som vi gör. Tacket från Elvira skickar Swedish Eventing vidare till Sara Sjöborg Wik som är den drivande kraften för att Swedish Eventing ska kunna göra U25 satsningen.
Med en 14:e plats efter dressyren kändes det inte så lätt. Historiskt sett har hopprovet inte varit så säkert, därför kan man förstå Elviras tvivel.
– Jag har fått bra hjälp av Ragnar Bengtsson för att få lite mer struktur på hoppningen, säger Elvira.
Detta visade sig hjälpa så med en dubbelnolla i hopprovet avancerade ekipaget till en 5:e plats.
Terrängprovet är, vid sidan om dressyrprovet, Elviras starka sida. Här red hon och Avalon till sig en ny dubbelnolla som förde dem fram till en första plats!
– Pontus Hugosson har hjälpt mig med terrängen och det har betytt jättemycket, säger Elvira.
En förstaplats i Swedish Eventing U25 sponsrad av Myrina Invest AB innebär en premie på 20 000 kronor. Men en andra, tredje och fjärde plats tillsammans ger 23 000! En bedrift som hemmaryttaren (Hermanstorp Kör o Ridklubb) Amanda Andersson tillsammans med Jersey, Kokos och Cocktail Imperial, alla tre ägda av Rebecka Andersson, stod för. Jersey och Kokos är båda uppfödda av Rebecka Andersson medan uppfödare av Cocktail Imperial är Susanne Riedel. Elvira och Amanda går på samma gymnasium och tävlar mycket tillsammans. Båda debuterade dessutom i P90 på Hermanstorp en gång i tiden.
Förutom Elvira och Amanda fanns ytterligare pristagare. Filippa Andersson, Hässleholms Hästsportförening, var snabbast i terrängen på Special Snaps som ägs av mamma Annika Andersson, tillika uppfödare av Special Snaps. Filippas femteplats gav 2 000 kronor.
Sjätte och sist placerad var Ellinor Björk, Öveds Jakt- & Fältrittklubb på Future. Nej, Future ägs inte av Ellinors mamma utan av familjen Per och Erica Håkanson, vilket fungerade lika bra! 900 kronor var premien Ellinor kunde kvittera ut.
Swedish Eventing passar på att tacka Dagstorpsortens Ryttarförening, Stora Wäsby Fältrittklubb tillsammans med Nynäs Gård samt Hermanstorp Kör o Ridklubb för deras engagemang som arrangörer av Swedish Eventing U25 sponsrad av Myrina Invest AB säsongen 2018.