Styrelsen

Mats G Andersson

matsg@swedisheventing.se

Roll i Swedish Eventing: Styrelsens ordförande

Arbetar med: Bandesign, teknisk delegat, överdomare inom fälttävlan. Hjälpverktyg för arrangörer och funktionärer samt utbildningar liksom fortbildningar av olika slag.

Om mig och fälttävlan: När jag var som bäst tillhörde jag den sämre delen av Svenska golfeliten, hade hcp -2 som hann bli -4 när jag helt gick över till ridsporten -94. Har byggt fälttävlansbanor i över 25 år, startade upp Gärds Påskmeeting i mitten av 90-talet, satt i Skånedistriktets fälttävlanskommitté i slutet av 90-talet liksom sammankallande i dess valberedning, blev internationell banbyggarkandidat 1999 och internationell designer 2003. 2007 var jag med och startade upp svensk fälttävlans Banbyggnadsnämnd där jag varit ordförande från början fram till i våras, med undantag av 2014. Ledamot i fälttävlanskommittén med ansvarsområde tekniska delegater och banbyggare. I den tidigare kommittén ansvarade jag även alla fälttävlans funktionärer samt tävlingsreglementet, TRIV.

Kort kommentar om Swedish Eventing: Swedish Eventing är en fristående ideell förening som genom det engagemang som finns hos föräldrar, sponsorer, hästägare och andra supportrar kan arbeta mera fritt. Hoppas därför att vi kan vara ett starkt samverkande komplement till SvRF fälttävlanskommitté och andra fälttävlansintressenter.


Jon Andersen

Roll i Swedish Eventing: Styrelseledamot

Arbetar med: Pappa, tränare, hästägare och största sponsor till Alice som rider i juniorlandslaget i fälttävlan. Tillsammans är vi regerande svenska mästare från lag-SM 2018 vilket jag är väldigt stolt över.

Om mig och fälttävlan: Fälttävlan har jag hållit på med sedan barnsben, även om karriären med arbete i världens alla konflikter, lagt hinder i vägen. Jag rider fortfarande aktivt, nu med två hästar upp till 3* nivå. Inför 2019 är målet European Team Championship CCI*** där jag, utöver att vara ryttare, även är lagkapten för det svenska laget. Tillsammans med min hustru Ingrid driver vi R&B Eventers som är sveriges största unghästfinal i fälttävlan. Här ordnar vi en mötesplats för sponsorer och aktiva för att stötta och utveckla sporten.

Kort om Swedish Eventing: Swedish Eventing är en bra plattform för att sprida kunskap om vår sport och jag vill i detta sammanhang jobba för att öka vår attraktion gentemot sponsorer och samarbetspartners.


Mikael Signell

Roll i Swedish Eventing: Styrelseledamot

Arbetar med: Företags- och marknadsekonom till utbildningen och har nu i drygt 30 år varit verksam i reklambranschen. Eller kommunikationskonsult-branschen som den snarare kallas nu för tiden. En bransch som, i likhet med många andra, genomgått enorma förändringar i takt med den ständigt ökande digitaliseringen. Sedan hela 18 år tillbaka är jag VD, säljare, konsult och delägare på reklambyrå Konovalenko i Malmö.

Om mig och fälttävlan: Jag har inte ridit sedan barnsben. Inte i min uppväxt, inte i mitt föräldrahem och inte heller mina egna barn. Inte varit ponny-farsa. Utan började själv i ”mogen ålder” rida på ridskola. Mest som en kul grej vid sidan om skidåkning, golf och segling. Hamnade tidigt på jaktsresor till Irland och fick hoppa stonewalls på trygga irländska hunters-hästar som gjorde jobbet mer eller mindre oberoende av ryttarens förmåga. Här skapades hopp- och terrängintresset. Dressyr har varit trögare men är nu riktigt kul. Fick uppridning för grönt kort i Fälttävlan för Lasse Christensson i 50-årspresent av mina vänner. Gick från ridskoleryttare till medryttare på en till åren kommen Irco Marco-avkomma. Som jag sedermera fick ta över (min första egna häst). Och fick uppleva sorgen med att ta bort när han drabbades av kronledsartros. Sedan 2012 äger jag Catraz (SWB), nu 12 år gammal, som kom tvåa i Breeders Fälttävlan som femåring, med Niclas Jonsson på ryggen. Jag har tävlat i debutantklass nu i tre år och mitt stora mål är att ta steget till enmetersklassen. Och sen….vi får se.

Var med som marknadsförare i arrangörsteamet av tävlingsinitiativet Hovdala International Horse Trials som tyvärr bara överlevde två år p g a bristande finansiell uppbackning. En nyttig erfarenhet av svårigheterna för en krävande nisch-gren att få till stånd ekonomiska resurser och tillväxt.

Kort om Swedish Eventing: Med engagemang och passion för sporten (och dess tvåbenta och fyrbenta utövare och inblandade), kombinerat med mina erfarenheter inom affärsutveckling, marknadsföring och publicering hoppas jag kunna arbeta tillsammans med övriga kamrater i styrelsen och andra samarbetspartners i linje med föreningens syfte, att stärka Svensk Fälttävlan.


Lars Christensson

lars.christensson@swedisheventing.se

Roll i Swedish Eventing: Events, course design, risk management, coachning

Arbetar med: Startade Hästsportgymnasiet i Vellinge och ansvarig för detta sedan 1999

Om mig och fälttävlan: Började m fälttävlan 1982 efter besök på VM i Luhmühlen. Atmosfären, utmaningen, människorna, hästarna gjorde att jag bestämde mig för att ”Det är det här jag ska göra och jag ska rida Luhmühlen”!
Ingick i Sv landslaget i 9 år, ridit Badminton, Burghley, VM, SM 1988, lagguld EM, reserv OS -92.
A-tränare i fälttävlan och aktiv coach.
3 och 4* FEI Course Designer, 1 och 2* FEI TD.

Kort om Swedish Eventing: Jag ser fram emot att vara verksam inom Swedish Eventing, en organisation med drivna medlemmar , som har kompetens inom olika områden och som brinner för svensk fälttävlan. Förutsättningar finns för att utveckla fälttävlan i olika kreativa projekt!


Christina Klingspor

christina.klingspor@swedisheventing.se

Roll i Swedish Eventing: Styrelseledamot

Om mig och fälttävlan: Har sedan jag började rida alltid haft stort intresse för sporten och tävlade i alla discipliner inom ridsporten i min ungdom. Har varit aktiv dressyrdomare sedan 1990 och det ledde till att jag även kom in på banan som Ground Jury på internationella tävlingar och idag även Teknisk Delegat. Idag rider och tränar jag nöjes skull och har några fina höstar i mitt stall samt en extremt liten verksamhet av avel.

Kort om Swedish Eventing: Swedish Eventing ser jag som ett bra initiativ för att i allmänhet lyfta fram svensk fälttävlan och komplettera de bitar som Förbundet inte hinner med eller är deras uppdrag. Vi alla brinner för sporten så låt oss ha lite kul!


Lili Skarby

Roll i Swedish Eventing: Styrelseledamot

Arbetar med: Sedan jag blev Skåning så har jag 50 veckors ”semester” (på en gård med 7 hästar, 2 hundar och 4 getter är det ju en del att göra) om året, men de 2 veckor jag är verksam i mitt yrke är jag organisationskonsult och arbetar med ledningsutveckling inom offentliga sektorn.

Om mig och fälttävlan: Jag började rida fälttävlan 2002 och håller mig på en låg nivå, men älskar att träna! Mats G håller på och bygger en terrängbana på min gård på Bjärehalvön som jag bosatte mig permanent på 2017. Dit kan man få komma och träna, när den är färdig. Förhoppningsvis kan vi ha 90- och 100-klasser där så småningom. Jag är också hästägare till Johan Lundin, en riktigt inspirerande verksamhet. På min gård har jag 7 hästar som alla har havsutsikt från sina hagar.

Kort om Swedish Eventing: SweE kom jag i kontakt med 2017 genom att Mats G bjöd med mig på ett spännande föredrag och eftersom jag brinner för fälttävlan, som är kraftigt underskattat i TV, så känns det roligt att kanske kunna bidra till att sporten växer och sprids bland allmänheten.


Eva Andersson

Roll i Swedish Eventing: Suppleant

Arbetar med: Distriktskonsulent på Stockholms Läns Ridsportförbund med ansvar för tävlingar och fortbildningar i Stockholm.

Om mig och fälttävlan: Började rida på Ågesta Ridklubb för Fredrik von Krusenstierna och kom där i kontakt med terrängen, vilket jag tyckte var riktigt spännande. På 80-talet red jag en del terrängtävlingar, vilket det fanns en del av i Stockholm. På WM-90 var jag och tittade på fälttävlansbanan och fick hålla i Mark Todd´s Bahlua efter målgång i terrängen och blev helt såld! Sen kom utbildning emellan och när jag gick med i Stora Wäsby Fältrittklubb så kom intresset upp igen. Har tävlat i hoppning (130), dressyr (LA) och fälttävlan (*-stj). Var tävlingsledare för Stora Wäsby´s internationella tävlingar på Täby Galopp under flera år och är fortfarande tävlingsledare för dem. Efter nåra års uppehåll på tävlingsbanorna hoppas jag att jag kan komma igång igen i år.

Kort om Swedish Eventing: Kom i kontakt med Swedish Eventing efter att Stora Wäsby blev tillfrågade att ha en deltävling 2017 som blev av 2018 i stället. Ser detta som ett jättebra initiativ att lyfta och utveckla Svenska fälttävlan. Att kunna sporra arrangörer, hästägare och utövare att få fälttävlan att växa och visa den kända och genuina fälttävlansandan som är så upplyftande. Det är superkul med fälttävlan!


Lena Lidén

Roll i Swedish Eventing: Kassör och adjungerad

Arbetar med: Ekonomi och Revenue management DUX group och Hotel DUXIANA

Om mig och fälttävlan: Första gången jag såg fälttävlan var VM 1990 på gärdet, om någon sagt då att jag skulle få döttrar som skulle satsa i denna sport så hade jag inte trott dem. Men så blev det, Klara äldsta dottern satsar fortfarande till 100% och tack vare mina döttrar så finns sporten i mitt hjärta.

Kort om Swedish Eventing: Swedish Eventing är ett fantastiskt forum där vi kan lyfta sportens fina sidor och skapa evenemang där bl.a. hästägare kan träffas och ha kul, lyfta frågor och idéer högt som lågt. Jag hoppas vi ses under 2018!


Henrik AdnervikHenrik Adnervik

henrik.adnervik@swedisheventing.se

Roll i Swedish Eventing: Juridik/adjungerad vid behov

Arbetar med: Skattejurist på Svalner med specialisering på överlåtelser av fastigheter och företag.

Om mig och fälttävlan: Jag började rida som tioåring på Helsingborgs ridskola och kom i kontakt med fälttävlan då jag under ungdomsåren hjälpte till i ett fälttävlansstall. Utbildning, karriär, familjebildning etc kom sedermera emellan vilket ledde till ett drygt tjugoårigt hästuppehåll.

Återinträdet i fälttävlanssporten skedde efter insikten att mellandottern Ebbas hästintresse inte var övergående och efter att ha fått ett par ridbyxor i födelsedagspresent av min hustru Jenny. Jag åkte och provade en häst (Carlos, ”Kalle”) och köpte honom. Med Kalle har jag inte haft särdeles stora framgångar men väl mycket nöje, med lång tvåstjärnig i Schenefeld, Tyskland, och Hunting i Falsterbo för fullsatta läktare som särskilt glada minnen. Numera bjuder Kalle Ebba på fin terrängerfarenhet i tvåstjärnig klass och han är själv mycket nöjd med sina prestationer.

De hästar jag dagligen med glädje rider heter Bally Quantos och June Legend, 9 respektive 5 år gamla. ”Quantos” är duktig på enstjärnig nivå och ”Juni”, som haft föl i fjol, kanske möjligen startar någon debutant i slutet av säsongen.

I övrigt kretsar vårt fälttävlansliv mycket kring Ebbas satsning mot young rider EM med fantastiskt fina hästen Costello: en satsning som görs tillsammans med hästägarna Irene och Oskar Lundqvist, Team JYR och young rider landslaget och dess ledare.

Hemma på vår lilla gård på Hallandsåsen utanför Båstad bedriver vi även fälttävlansavel i liten skala, bl.a. fick vi tre föl i fjol, ett i år och vi planerar för ytterligare tre till nästa år.

Kort om Swedish Eventing: Möjligheten att bidra till att utveckla svensk fälttävlan tillsammans med andra inom flera områden; bl.a. önskar jag ökade möjligheter till utbildning i terrängridning i syfte att denna ska bli säkrare och att det skapas fler mötesplatser såsom Fälttävlansveckan där en generös fälttävlansanda kan odlas, innefattande bl.a. kunskapsutbyte mellan erfarna och oerfarna ryttare, samt att fler ges möjligheten att upptäcka denna fantastiska sport.