Fälttävlansveckan inleder med säkerhet i fokus. Pressmeddelande

Swedish Eventing – 2016-07-10

Nu är det snart dags för Fälttävlansveckan 2016 på Flyinge! Med början på måndag 11 juli blir det nu hel vecka fylld av aktiviteter för alla. Träning för två av Sveriges mest meriterade tränare i fälttävlan, föredrag om hur man tränar både sig själv och sin häst, clinic om säkerhet, saluhästvisning, unghästbedömning och tävling om vem som verkligen är Fälttävlansveckan Mästarnas Mästare. Mot slutet av veckan är det dags för tävlingar upp till 2* nivå.

Säkrare fälttävlan

Ökad säkerhet är ett av Swedish Eventings fokusområden och på måndagen samlas ett antal tränare och bandygrabbar för att starta samverkan och utbyta erfarenheter. Clinicen leds av Lars Christensson och Mats G Andersson som båda är erfarna banbyggare. Slutsatser och förslag om hur man kan arbeta för att öka säkerheten inom sporten kommer att presenteras på Swedish Eventings hemsida.

– Fälttävlan är en tuff sport och arbetet för att öka säkerheten för ryttare och hästar pågår ständigt säger Lars Christensson, Swedish Eventing. Clinicen syftar till att se hur hästar hanterar hinder och diskutera hur man kan höja säkerheten genom att utforma hinder och banor utifrån hästarnas och ryttarnas perspektiv.

Öppen fälttävlansträning i tre dagar

För den aktive ryttaren finns det möjligheter att träna för två av våra främsta tränare i fälttävlan; Piia Pantsu och Jan Jönsson. Måndag till onsdag blir det nämligen öppen fälttävlansträning för alla från nybörjare upp till mer rutinerade tävlingsryttare. Under dessa tre dagar får man prova på alla momenten och rida två intensiva och lärorika pass per dag. Flera av de ryttare som ingår i ungdomssatsningen Team JYR kommer också delta, och kanske är det här är tillfälle för unga ryttare att se hur de kan delta i mer långsiktiga satsningar för att utvecklas till att rida de högsta klasserna.

Mental träning för ryttare

Det här inte bara hästarna som ska tränas utan ryttarna behöver också få sitt och på måndagen blir det tillfälle till att få höra Igor Ardoris föreläsa om mental träning. Förra året var den här föreläsningen fullsatt så det är är väldigt roligt att Swedish Eventing lyckats få Igor Ardoris att komma till Fälttävlansveckan även 2016!

Swedish Eventing vill utveckla och stärka svensk fälttävlan. Vi vill vara med och stötta tävlingsarrangörer, ryttare och hästägare för att utveckla och stärka svensk fälttävlan. En ideell förening som tar svensk fälttävlan framåt. Fälttävlansveckan på Flyinge är en del av Swedish Eventings arbete för att utveckla sporten.

Länk Mynewsdesk