Hedvig Wik och Chippieh Foto: Tim Wilkinson, Eventing Image

Swedish Eventing är en ideell förening som vill bidra till utveckling av svensk fälttävlan.

Vi vill samla det engagemang som finns hos föräldrar, sponsorer och hästägare för att fritt kunna bidra till att utveckla sporten både publikt och sportsligt. Vi vill finnas till där förbundet inte har mandat eller på annat vis inte räcker till för svensk fälttävlan. En ideell förening med en värdegrund som står stadigt förankrad i uppgiften att stötta och möjliggöra arrangemang och initiativ som tar svensk fälttävlan framåt.

Att skapa mer resurser till sporten kommer att bli en utmaning men med ett engagemang och alla medlemmars drivkrafter så kan vi komma långt.

Swedish Eventing ska driva projekt i egen regi eller i samarbete med andra som exempelvis; ungdomssatsningen ”Swedish Eventing U25″, träning ledd av en världsstjärna, föredrag riktat mot ryttare, sponsorer eller arrangörer. Listan kan göras lång, speciellt om vi gör det tillsammans.

Fälttävlan är en publiksport som ställer stora krav på organisation och planering. Det behövs många krafter som samverkar och många goda förebilder för att säkra bra förutsättningar för svensk fälttävlan.

Att synliggöra sporten är på vår agenda och att årligen arrangera en fälttävlansvecka tillsammans med andra står högt upp på aktivitetslistan. I år saknades resurser för en fälttävlansvecka i Swedish Eventings regi. Vilket gav utrymme för Flyinge Ryttarförening och Öveds Jakt- & Fältrittklubb att arrangera delar av det, en insats som Swedish Eventing är glada och tacksamma för. En vecka som skall vara fylld av aktiviteter för att visa upp vår sport, låta alla prova på, en positiv upplevelse för alla oavsett nivå.

Succén på Friends arena, parallellt med SIHS Indoor Eventing, jobbar vi hårt med att ska komma igång igen. Det är ett viktigt arrangemang med sikte på sponsorer, hästägare och ryttare.

Att synliggöra vår sport är en stor utmaning. En sport kan inte utvecklas om den inte får förutsättningar att synas. Silver Saras framgång på OS i London 2012 var en viktig markör. Likaså EM i Malmö 2013 och Strzegom 2015 där vi vid båda tillfällena skördade silvret för lag. Malmö 2013 lockade 700 000 TV tittare bara i Sverige. Vi håller nu tummarna för att det skördas framgångar under VM Tryon, North Carolina, USA i september. Både vad gäller TV underhållningen såväl som sportsliga framgångar.

Vi kommer att samverka med Ridsportförbundets fälttävlanskommitté och andra som vill ta sporten framåt. Vi är en fri aktör och kommer att engagera oss där vi tycker att vi kan göra skillnad och samtidigt lyfta arrangörer och ryttare.

Vi vill också försöka underhålla och utveckla omhändertagandet av hästägare samt hitta nya sätt att få in hästägare till svensk fälttävlan. Det kommer inte bli lätt men det är något som behövs om vi skall hänga med i den internationella utvecklingen.

Som du förstår vill vi ha din hjälp och stöd. Gå gärna in här för mer information. Naturligtvis vill vi att du tar steget och blir medlem. Tillsammans kan vi göra skillnad och bidra till att lyfta svensk fälttävlan.