Mingel och möten på Friends

Hästägare, sponsorer, ryttare och samarbetspartners samlades för mingel och möten när Swedish Eventing för tredje året bjöd in Sweden International Horse Show. Kvällen bjöd på många spännande programpunkter och avslutades med fartfyllda klasser i arenan med inomhusfälttävlan som höjdpunkt.

Över 120 särskilt inbjudna gäster välkomnades till en intressant och spännande kväll i fälttävlans anda och fick bland annat möta den engelske fotografen Tim Wilkinson som presenterade sin utställning av svenska ryttare och berättade om sitt arbete. Under glatt minglande träffades här fälttävlansentusiaster från hela Sverige och det var mycket glada skratt och intensiva samtal runt borden.

Det bjöds på flera paneldiskussioner med Mona Beckman, styrelseledamot i Swedish Eventing som moderator. Först upp på podiet var en hästägarpanel bestående av Björn Rosell, Sara Sjöborg Wik och Margareta Algotsson. Det blev en diskussion ur olika perspektiv där den framgångsrika uppfödaren Margareta Algotsson berättade om det långsiktiga arbetet med att föda upp och matcha fram hållbara fälttävlanshästar. Sara Sjöborg Wik och Björn Rosell berättade om sina engagemang som hästägare och hur det hela började. Björn har en häst hos Anna Freskgård och Sara har flera hästar hos olika ryttare varav en just tagit guldmedalj i Unghäst-VM i Frankrike för 6-åriga hästar.

De tre vinnarna från årets U25-klasser, Tora Olsson, Jonna Britse och Rebecka OdhnerKällgård tog sedan plats i panelen och vi fick höra mer om dessa framgångsrika ryttare och deras hästar. En del i U25-konceptet är att Swedish Eventing följer vinnarna under det kommande året med utsedda kontaktpersoner. Tora Olsson lyfte upp att detta var väldigt positivt och att hon fått ett helt annat nätverk och mycket stöd genom den här kontakten. Höga prispengar var det som lockade till att starta U25, men det blev ännu mer värde i vinsten genom Swedish Eventings fortsatta support.

Fälttävlans nya förbundsordförande Fredrik Bergendorff var en av kvällens gäster på scenen. Fredrik presenterade sig själv och sina tankar kring uppdraget och fick möjlighet att prata med många aktiva under kvällen.

En upptakt till kvällens tävlingar fick vi då Sara Algotsson Ostholt, Hanna Berg och Niklas Lindbäck tog plats på scenen och berättade mer om inomhusfälttävlan och vilken taktik de hade inför kvällen. Som vi såg sedan så höll inte planen hela vägen fram till seger, men det var ändå väldigt nära att vi fick höra den svenska nationalsången.

Självklart ska det vara något tävlingsmoment när fälttävlansfolket samlas. Den här gången i form av en fälttävlansquiz och det var många diskussioner om vad som kunde vara rätt svar. Inte minst eftersom utslagsfrågan gällde vem som skulle bli bäste svensk på den kommande inomhusfälttävlan. Lycklig vinnare blev Marianne Britse som fick motta ett fint pris under hinderpartyt som hölls på arenan efter avslutade tävlingar.

Swedish Eventing arrangerar olika event för att bidra till sportens utveckling och bredda tillväxten på olika sätt. Lars Christensson redogjorde för verksamheten under 2016 där bland annat Fälttävlansveckan på Flyinge varit ett mycket lyckat arrangemang, liksom satsningen på U25-klasserna. 2017 kommer bli ett ännu mer aktivt år som inleds med årsmöte och clinic på Flyinge i februari, och där kommer äntligen tävlingsplatserna för U25 presenteras. Första veckan i juli är det dags för Fälttävlansveckan igen så boka redan nu in 3-9 juli på Flyinge. Mer kommer hända under året så håll utkik på hemsidan så du inte missar något.

Swedish Eventing tackar alla våra gäster för en mycket trevlig kväll och ser fram mot att möta er igen 11 februari när det är dags för årsmöte och clinic på Flyinge.