Lina Forsberg och Caloj tog hem segern i U25-klassen i Össjö

På fotot hoppar Lina här på hästen Kaizen. Foto: Hannah Ljung

Rutinerade Lina Forsberg har ridit U25-klasser tidigare och tog förra året hem andrapriset med sin Kaizen i Flyinge under Fälttävlansveckan. Nu var det Caloj som gick ut för att slå stallkamratens andraplats och lyckades med besked. Efter den inledande dressyren och hoppningen låg Lina och Caloj på tredjeplats, men en säker och snabb terrängritt gav till slut guldet och den högsta prissumman på 20 000 kr.

-Förra årets prispengar finansierade EM-resan till Italien. Och vi har blivit uttagna till EM i år också så vinstpengarna från U25 kommer gå till EM-resan till Irland i år, berättar en glad Lina

Förra året blev Lina och Kaizen näst bästa svensk i JEM med en 22 plats individuellt och femma med laget. I år har Lina kvalat båda sina hästar, Kaizen och Caloj, till EM så det finns goda chanser till bra resultat. EM är dock bara en del av planen för de kommande åren, Lina har tydliga mål och med tanke på hennes tidigare meriter kan vi nog förvänta oss att många av dom kommer bli uppfyllda. Det är Linas sista år som junior och hon satsar nu i första hand på juniormästerskapen men har också siktet inställt på de stora mästerskapen för Young Rider när juniortiden är över.

-Nu satsar jag närmast på SM och NM, och såklart EM. Den av hästarna som inte går SM går NM. Och nästa år blir det på YR-nivå tänker jag, säger Lina.

Caloj har Lina ridit sedan hösten 2016 och de har redan hunnit med en hel del framgångar. Bland annat vann de tillsammans CNC* på Gärds och var trea på Tågarps CNS1* i april. Det ska bli spännande att följa ekipaget vidare på årets mästerskap. Förra året var det Kaizen och Lina som tog hem SM-guldet för juniorer i Hovdala och nu satsar Lina med båda hästarna inför årets SM i Segersjö.

Lina är en ung ryttare med tydliga mål inför framtiden och en genomtänkt plan för sig själv och hästarna. Med ett år kvar på gymnasiet så inleds youngrider-året i Sverige, men sen planerar Lina att jobba hos någon världsryttare utomlands för att utveckla sig vidare.

Med familjen och sina tränare har Lina ett starkt team runt sig. Det blir mycket resande och när det kommer till de stora mästerskapen brukar hela familjen vara med. U25-priserna har kommit väl till pass för de långa resorna till EM och Lina är glad för att Swedish Eventing tillsammans med huvudsponsorn Myrina Invest AB gör den här satsningen.

-Det är jätteroligt att U25 finns, kul att man satsar på oss ungdomar så här, avslutar Lina, Det är bra att vi får möjligheter att vara med på olika saker, som clinic för Chris Burton, Fälttävlansveckan och andra arrangemang.

Övriga pristagare i U25-klassen i Össjö var 2:a Vendela Eriksdotter Rubin med Vienna Imperial, 3:a Saga Suovanen, NuEllerAldrie, 4:a Ellinor Björk, Future, 5:a Selma Hammarström, Creevagh Cooley.