Jennifer Axelsson och Picard MB, årets första U25 segrare!

Jennifer Axelsson med Picard MB låg på fjärdeplats inför det avslutande terrängmomentet som blev mycket avgörande för resultatlistan i Swedish Eventing och Myrina Invest U25-klass. Efter en säker och snabb ritt stod det klart att Jennifer och Picard tog hem den blågula rosetten och prispengarna på 20 000 kr.

-Nu ska Picard få en ny sadel, berättar Jennifer. Det har han verkligen gjort sig förtjänt av. Han är en fantastisk häst som alltid gör sitt bästa och jag känner mig väldigt trygg med honom.

Jennifer har haft Picard i tre år och har inte annat än lovord för sin häst. Hopptränaren Lennart Lindelöw tycker att ekipaget borde satsa på en hoppkarriär istället för fälttävlan, men framgångarna visar att Jennifer väljer rätt och ekipaget har en lång meritlista. Bland annat tog Jennifer och Picard guld i Nordiska Mästerskapen för juniorer både individuellt och i lag 2016. Ekipaget är nominerat till EM i år och det är det stora målet för 2017.

Det var spänning in i sista minut när Jennifer och Picard gick ut som sista ekipage i U25 på den utslagsgivande terrängbanan på Strömsholm. Anna Valegran med Simson hade gått upp från andra- till förstaplatsen och såg länge ut att hålla kvar den placeringen. Men när sista ryttaren gått i mål var det klart att Jennifer och Picard segrat. Anna Valegren var ändå nöjd, det här var debuten på den här nivån och det kunde ju inte gått så mycket bättre. Trea blev Amanda Sternberg med El Samuel och fyra Matilda Josefsson med Cathelain.

Vinnaren av U25 får förutom de höga prispengarna också fortsatt stöd från Swedish Eventing under det kommande året. Mona Beckman, styrelseledamot i Swedish Eventing, ansvarar för coaching och programmet för att stödja de unga ryttarna vidare i deras ryttarkarriärer.

-Jag är väldigt glad för att få komma med i Swedish Eventings satsning på U25-vinnarna, det är mycket som man behöver få hjälp att utveckla förutom själva ridningen. Mediaträning är ett exempel, och det är ju just såna saker som den här satsningen kan stötta med, säger Jennifer Axelsson.

Nästa chans för unga fälttävlansryttare att vinna de höga prispengarna i enstjärnig klass är i Össjö Inetrnational Eventing 16-18 juni.

Swedish Eventing U25 är sponsrad av Myrina Invest AB och en riktad satsning på unga ryttare som en del i arbetet att stärka fälttävlan som sport. U25 är en tävling i nationell 1* klass med höga prissummor och öppen för unga ryttare som inte fullföljt 2* klass. Vinnaren får 20 000 kr och övrigt placerade ekipage får höga premier.