Fälttävlansveckan Goes On Tour 2017

Swedish Eventings Fälttävlansveckan Goes-On-Tour till Skyrup Country Club och Nordiska Mästerskapet i Hässleholm, 31 juli – 6 augusti

Swedish Eventing och Skyrup Country Club har inlett ett samarbete med en gemensam målbild kring årets Fälttävlansveckan. En vecka som i år läggs i samband med det Nordiska Mästerskapet i Fälttävlan på Hovdala. En samlad spetskompetens kring hur man arrangerar både hästtävlingar och en rolig upplevelse för en stor publik gör det nu möjligt att skapa en intensiv första vecka i augusti. Veckan blir en tillsammansupplevelse med en mängd av aktiviteter som har något att erbjuda alla och en var.

”Vi har i år valt att lägga Fälttävlansveckan i samband med Nordiska mästerskapet i fälttävlan på Hovdala.” säger Sara Sjöborg Wik, projektansvarig från Swedish Eventing. ”Tanken bakom Fälttävlansveckan är det skall finnas något för alla som är intresserad av fälttävlan och samtidigt bidra till att arrangörer, ryttare och hästägare lyfts fram och synliggörs för sponsorer och en bredare publik. I år har vi valt att samarbeta med Skyrup Country Club. Ett samarbete vi ser fram emot”

För er som är nyfikna på Fälttävlanssporten och brinner för naturnära utomhusaktiviteter för hela familjen, ni kan nu se fram emot en rolig vecka. Swedish Eventing kommer att erbjuda aktiviteter som riktar sig både till ryttare, hästägare och till dig som gillar hästsport. Vi kommer bl.a. att erbjuda, träningar, föreläsningar, grillkvällar, ”Prova-på-hunting”, näringslivsdag och Fälttävlans Mästares Mästare på Skyrup Country Club.

Fälttävlansveckan avslutas med ett Nordiska Mästerskapet som arrangeras av Skyrup Country Club. Dessutom kommer andra arrangemang pågå samtidigt som mästerskapet såsom lantlivsmässa, Breeders, familjeshower, Sverigefinal Suger Cup och Golden Crown Shetland show på Hovdala Slott.

Hässleholms kommun har genom Hovdala Slott en otrolig utvecklingspotential i ett fantastiskt naturområde. Dessutom erbjuds etablerade ridsportsanläggningar av internationell karaktär och en stark och tydlig uttalad profil som hästkommun. ”Det känns naturligt att stötta denna stora och gemensamma satsning av initiativtagarna, säger Mikael Kipowski, Tillväxtchef i Hässleholm”.

”Fälttävlansveckan tillsammans med ett stort ridsportarrangemang ger både kraft och energi åt upplevelserna vi hoppas bjuda på, säger Sara Sjöborg Wik från Swedish Eventing och Anna Wemlerth från Skyrup Country Club”

 

Anna Wemlerth, 0733-680061, Skyrup Country Club, www.hovdalahorsetrials.com

Sara Sjöborg Wik, 0706-586105, Swedish Eventing