Dags att planera in U25-klasserna i tävlingskalendern!

Redan i juni är det dags för Swedish Eventing U25.  Först ut är Strömsholmtävlingarna 2-6 juni och sedan följer Össjö International Eventing 16-18 juni. U25 är en tävling i nationell 1* klass med höga prissummor och öppen för ekipage som inte fullföljt 2* klass. Vinnaren får 20 000 kr och övrigt placerade ekipage får höga premier.

Swedish Eventing U25 är sponsrad av Myrina Invest AB och en riktad satsning på unga ryttare som en del i arbetet att stärka fälttävlan som sport. Det är andra året som U25 genomförs och målet är även nu att ge unga ryttare bättre möjligheter till träning och tävling.

Första året var en succé och det var många ryttare som var med på tre tävlingsplatser och kämpade om prispengarna.  De tre vinnarna 2016 var Tora Olsson, Jonna Britse och Rebecka Odhner-Källgård har alla använt prispengarna på 20 000 till fortsatta satsningar och haft fina framgångar på tävlingsbanorna runt om i landet.

Förutom prispengarna får vinnarna i U25-klasserna också möjligheter att delta på flera av Swedish Eventings arrangemang det följande året. För vinnarna 2016 blev det bland annat inbjudan till fälttävlansdagen på Friend’s och deltagande i clinic för en av världens främsta fälttävlansryttare, Chris Burton.

Nu ser vi fram mot Strömsholms och Össjös tävlingar i juni och välkomnar unga ryttare att vara med och tävla i U25-klasserna! Vi ses där!

 

U25 är en del av Swedish Eventings arbete tillsammans med Myrina Invest AB för att stärka sporten genom en riktad satsning på unga ryttare.