Vem blir 2017 års Fälttävlans Mästarnas Mästare?

Nu är det snart dags för den populära tävlingsklassen som Swedish Eventing tillsammans med Sveland Djurförsäkringar arrangerar för tredje året i rad på Fälttävlansveckan. För två år sen tog Staffan Lidbeck, dåvarande förbundskapten i fälttävlan hem guldet. Förra året var det Lars Christensson som också varit förbundskapten som blev Mästarnas Mästare.

I år utmanas Staffan och Lars av bland annat svensk fälttävlans nye förbundskapten, Fredrik Bergendorff, som nu kommer igen och tävlar på svensk mark. Jan Jönsson, professor i ridkonst och dubbel OS-ryttare med individuellt brons-medalj, fem SM-guld och mycket annat på sin meritlista har varit nära guldet i Fälttävlans Mästarnas Mästare men aldrig nått riktigt fram. Ett silver och ett brons är resultaten från tidigare år så nu ryktas det om att den tidigare tränaren och lagledaren för svensk fälttävlan ligger i hårdträning inför årets tävling.

Ny utmanare för året är Jonas Hugosson som bland annat framgångsrikt tävlade det franska varmblodsstoet Colombay med segrar i SM och NM. Jonas har många framgångar på tävlingsbanan på meritlistan och satsar nu starkt på att bli den som tar hem guldet på Skyrup. Det blir en spännande tävling där deltagarna rider alla momenten i en följd och publiken får hjälpa till och heja fram sina favoriter.

-Jag kommer kämpa för att få guldet och täten i ärevarvet i år också, säger Lars Christensson. Den här utmaningen väcker verkligen tävlingsinstinkterna och alla vi som är med vill såklart ta hem Mästartiteln. Så det gäller att vara på topp just den dagen!

sveland logo

På fotot; Lars Christensson och Little Jacob tog guldet i Fälttävlans Mästarnas Mästare 2016. Foto: Hannah Ljung