Program Fälttävlansveckan 2017

Måndag 31/7

11.00 Unghästbedömning

Tre av Sveriges mest kunniga inom fälttävlan bedömer 4-7-åriga unghästars lämplighet för fälttävlan. Provet genomförs med bedömning av gångarter, hoppning och terräng.
Läs mer här!

19.00 Grillkväll med landslagsryttare

 

Tisdag 1/8

8.30 Träning Chris Burton 3 grupper á 45 minuter

Australiensaren Chris Burton bor i England och tävlar framgångsrikt med hästar på alla nivåer. En av världens bästa ryttare som också är en mycket duktig tränare. I februari var han för första gången i Sverige och höll en lovordad clinic på Flyinge och många har hört av sig för att höra när han skulle komma igen! Nu är det dags!
Läs mer här!

11.15 Clinic elitryttare med Chris Burton

Ryttarna som deltar är Therese Viklund, Anna Nilsson och Hanna Berg. De har alla ridit på 3*-nivå, men på clinicen kommer de rida sina yngre hästar. På stora hoppbanan
Läs mer här!

13.00 Träning Chris Burton 6 grupper á 45 minuter

13.30 Clinic ”Vad vill en dressyrdomare se?” med Kicki Klingspor

Kicki Klingspor är dressyrdomaren på hög nivå som mest dömer fälttävlan. Hon är en uppskattad medlem i Grand Jury på de stora eventen, senast Kentucky och Badminton. Kicki kommer med utvalda ekipage visa vad som är viktigt i bedömning av olika rörelser.
Läs mer här!

17.00 Föredrag ”Att jobba med hästar utomlands”

Många drömmer om att jobba med hästar utomlands, och här får vi höra några som förverkligat drömmarna berätta om hur det är. Tips och råd, frågestund och intervjuer. Vid Restaurang/Caféet på Skyrup.
Ansvarig: Mona Beckman

19.00 Pubkväll med fälttävlansquiz

Kom och umgås en kväll på puben på Skyrup Country Club !
Ansvarig : Mona Beckman

 

Onsdag 2/8

9.00 Ta Fälttävlanskortet

Om du har tränat fälttävlansmomenten förut eller kanske deltagit på vår träning under tisdagen och känner dig redo att ta Fälttävlanskortet inför att börja tävla så passa på nu!
Ryttarna ska vara framridna och klara för samling kl. 9.00. På Skyrup Country Club
Anmälan till sara.sjoborgwik@swedisheventing.se
Läs mer här!

13.00 SweE träningstävling One-stop-Eventing, 60 och 90 cm

För första gången arrangeras nu Swedish Eventings koncept som ger alla möjligheter att prova på eller träna alla momenten på ett enkelt och roligt sätt. Dressyr, hoppning, terräng. Allt rids i en följd.
Läs mer här!

15.00 PharmaLight bjuder på ett föredrag i friskvård ”100% häst under sadeln”

16.00 Staffan Lidbeck ”Att konditionsträna din häst ”

17.00 Fredrik Bergendorff ”Coacha dig själv bättre ”

18.00 Träff SweE Hästägarförening

En intressant workshop för dig som är hästägare eller drömmer om att vara det och vill diskutera frågor kring ägandet av häst. Swedish Eventing bjuder in dig till att mötas under trevliga former och ventilera vårt käraste ämne med andra i samma sits. Målet är att ha ett forum för hästägare som både kan ses på tävlingar, ha ett nätverk att lyfta de många frågor som vi ställs inför och utbyta erfarenheter och även åka på resa med ciceroner.
Ansvariga: Camilla Ericson och Mona Beckman, i loungen vid stora hoppbanan.

19.00 Grillkväll. Jan Jönsson och Nathalie Blomquist

Samtal om Fälttävlan då och nu. En resa genom årtionden när Janne varit verksam på högsta nivå både som aktiv och som förbundskapten.

 

Torsdag 3/8
Tävlingarna inleds!

11.00 Näringslivsdag

15.00 Fälttävlans Mästarnas Mästare

Det här är mästerskapstävlingen för ryttare som representerat Sverige i olika mästerskap men inte är fullt så aktiva tävlingsryttare idag. Förra årets guldmedaljör Lars Christensson utmanas i år av både gamla och nya mästare inom fälttävlan. Kom och hjälp till att heja fram din favorit till seger! Ryttarna presenteras på vår webbplats.
Torsdag 3 augusti, kl 15.00 på Skyrup Country Club, stora banan
Läs mer här!

17.00 Invigning av tävlingarna

Fredag 4/8

19.00 Ryttarfest

 

Menyförslag Fälttävlansveckan på Skyrup Contry Club

Meny