Chris Burton håller clinic för elitryttare under Fälttävlansveckan

Det blir ett fullt program tisdagen 1 augusti på Swedish Eventings Fälttävlansvecka. Chris Burton kommer förutom sina träningar under dagen också hålla en clinic för fyra inbjudna ryttare. Detta blir ett tillfälle för alla intresserade att få höra mer om hur Chris jobbar med olika typer av ekipage och hans metod för att nå framgång med olika typer av hästar.

Ryttarna som deltar är Therese Viklund, Anna Nilsson, Isabelle Lidbrandt och Hanna Berg. De har alla ridit på 3*-nivå, men på clinicen kommer de rida sina yngre hästar. Chris Burton är en mycket framgångsrik unghästutbildare som bland annat segrade i Unghäst-VM för 6-åriga hästar 2016 med Fire Fly och har tagit upp många hästar till de högsta nivåerna i fälttävlan.

-Det ska bli spännande att se hur Chris jobbar med ekipagen, där rutinerade ryttare rider hästar som kan bli nästa generations elit, säger Tomas Werngren, ordförande i Swedish Eventing.

Välkomna till Swedish Eventings clinic med Chris Burton på Fälttävlansveckan!

Tisdag 1 augusti kl. 11.15 stora bana

 

På fotot; Hanna Berg kommer rida en av sina yngre hästar på clinic för Chris Burton. Här på Quite Survivor i SM 2016. Foto: Hannah Ljung