Saluhästvisningen

På tisdagen under Fälttävlansveckan så arrangeras Saluhästvisning. Den är ett arrangemang av Hassö Eventing i samarbete med Swedish Eventing.

Ni hittar information på Swedish Eventings facebooksida under Kommande Evenemang. Länk till FB evenemanget Saluhästvisning fälttävlan 2016 finns här.

Redan förra året så såldes hästar genom Fälttävlansveckans saluhästvisning. Det är ett sätt för säljare och köpare att kunna hitta varandra på ett enkelt sätt. Alla saluhästar kommer att presenteras med film och stam. Här kommer att finnas både lovande unghästar och de som redan startat, säger Anna Hassö ansvarig för evenemanget. Det kommer att finnas både hästar och ponnyer under eftermiddagen så att det finns något för alla.

Något för alla är ett tema under hela Fälttävlansveckan och är ett viktigt inslag i allt som arrangeras. Det är främst med tanke på fälttävlan som saluhästvisningen arrangeras, men alla är välkomna! För fälttävlan är hopp och dressyr av stort intresse.

Kan man inte bestämma sig på en gång så kommer saluhästarna att finnas tillgängliga för provridning under veckan och flera av dem kommer att tävlas under Fälttävlansveckan.

Så detta är ett gyllene tillfälle att få se flera fina hästar/ponnyer, och samtidigt kunna ha möjlighet att följa dem under veckan. Men är det någon du gillar, slå till innan någon annan gör det!

Välkomna på en Saluhästvisning för alla!

Anmälan:

Anmäl på mejl sabrinasoderberg@live.no
Kostnad för att deltaga i visningen 500:- /häst. Om någon har mer än en häst kostar häst nr två 200 :-

Krav för deltagande: Hästar 5 år eller äldre ska kunna hoppa 90-klass terränghinder. En 3-åring ska vara inriden och minst löshoppad. En 4-åring inhoppad på terränghinder.

Film är obligatorisk och ska vara 1-2 minuter lång, innehålla alla gångarter inkl fri skritt under ryttare. Startade hästar även mellangångarter och 3-5 hinder i följd. Startade hästar både hoppning och terräng. För en 3-åring räcker det med ridning och löshoppning.

Anmäl med följande uppgifter: Hästens namn, ålder, stam, storlek och utbildningsnivå. Hälsostatus, ev info om röntgen och prisidé.

Behöver du hjälp med träning, visning eller film, kontakta Hassö Eventing i god tid. Sista anmälningsdag 8/7