Genrep för OS under Fälttävlansveckan

På Fälttävlansveckan på Flyinge händer det något spännande hela tiden. I år är det ju OS och vi fick se två svenska OS-ekipage genrepa dressyr och hoppning som en sista finputs innan det är dags att åka till Rio. Strax innan årets Fälttävlansvecka så hade förbundskapten Staffan Lidbeck presenterat lagryttarna, i vart fall tre stycken. Två av dom fick vi se på Flyinge; Sara Algotsson Ostholt och Frida Andersén. Den tredje ryttaren Ludwig Svennerstål tävlade i Aachen, dit även förbundskapten begav sig för att se vilka ryttare som skulle göra laget komplett. Det blev Anna Nilsson i laget och Linda Algotsson som reserv. Så nu vet vi helt klart vilka vi ska hålla tummarna för under spännande dagar i Rio.

Sara Algotsson Ostholt tog silver i OS 2012 med familjens egen uppfödning Wega. I Rio kommer Sara nu rida Reality, kallad Bigsy, som hon äger tillsammans med hälftenägaren Sara Sjöborg Wik.

Sara och Reality visade mycket god form på Flyinge där dressyren flöt på utan några missar och hoppningen såg lekande lätt ut. Sara Algotsson Ostholt studerade ändå den filmade dressyren med kritiska ögon och påpekade några saker som hon tänkte jobba extra med tills det var dags att komma till start på OS-banan i Rio. En toppryttare lämnar inget åt slumpen och Sara kommer nog fila på formen ända in i det sista

Frida Andersén och Herta var med i det svenska laget som tog EM-silver i Malmö 2013. Efter det arbetade Frida hos lagkamraten Sara Algotsson Ostholt i två år men är nu tillbaka i Sverige igen. Herta är familjens egen uppfödning, uppfödd och ägd av Andersén Fälttävlanscentrum. Frida Andersén har utbildat och tävlat Herta hela vägen till internationell klass. På Ryttargalan 2013 fick familjen Andersén ta emot priset för Årets Häst för Herta och Frida Andersén utsågs av tidningen Ridsports läsare till Årets Komet. Nu är det dags för OS-debut i fälttävlanslandslaget och vi fick se Frida och Herta genomföra fin dressyr och hoppning under genrepet på Fälttävlansveckan.

Vi önskar Sara och Frida tillsammans med övriga fälttävlanslandslaget lycka till i Rio! För ryttare och hästar är det snart dags för avfärd, och vi här hemma kommer sitta framför tv:n och hålla tummarna för våra svenska ekipage!

Hästägare!

Det är en fantastisk känsla att vara en del av teamet Reality och Sara Algotsson Ostholt. En snart fyraårig resa ska för oss alla som är del i denna häst kulminera i ett OS. Att då få se henne live under Fälttävlansveckan, som en del av ekipaget sista förberedelser inför OS, var självklart stort. Jag njöt av både den dressyr och hoppning som ekipaget visade. Att vara hälftenägare i en häst av Realitys kaliber ger upplevelser som jag önskar fler tar chansen till. Det finns flera duktiga ekipage i fälttävlans Sverige där du kan ha möjlighet till delägarskap. Så dags att börja en ny resa där du kan vara med – Tokyo 2020!
Jag önskar Sara och Reality all lycka till i Rio!

Hälsningar
Sara Sjöborg Wik
Hästägare