Fyra (4) minuter som kan mångdubbla värdet på Din häst!

Unghästbedömning, tisdag 14 juli

Lars Christensson: ”Har du en häst, med bra hoppteknik och dessutom bra gångarter, då är chanserna att nå vinnarcirkeln mycket större när du väljer fälttävlan. Varför nöja dig med att låta den vara en medelmåtta inom hoppningens toppskikt?”

Det nya formatet för bedömning av unghästar, 4-, 5- och 6‐åringar, kan vara en utmärkt möjlighet för dig med en häst, som har utstrålning, god ridbarhet, galopp och hoppförmåga, att få framgång och nå en internationell marknad! Dom inbjudande terränghindren som ingår i formatet kräver ingen tidigare erfarenhet från att ha hoppa terrängridning.

Bedömning av gångarter, ridbarhet, hopp- och galoppförmåga och mod bedöms på 4 minuter. 4 minuter, som kan visa att du äger en häst med internationell potential i fälttävlan!

4 minuter, som kan öka värdet på din häst!
Ta chansen att visa upp din hopphäst under SM-veckan på Flyinge och ge dig själv ytterligare en möjlighet till exponering.

De hopphästar som föds upp i Sverige, passar utmärkt för dagens och framtidens internationella fälttävlan och det finns en efterfrågan.

Manegen är krattad, ge dig själv en ny möjlighet, kom och visa upp din häst!

Domare:
Sara Algotsson Ostholt: ridit 2 OS, senast individuellt silver 2012, flera EM. Stor erfarenhet från uppfödning av fälttävlanshästar och har också försäljning av fälttävlanshästar.

Staffan Lidbeck: ridit både VM och OS i fälttävlan, Staffan är veterinär och svensk landslagscoach, på fritiden en flitig ryttare som njuter av att träna och tävla sina unghästar. Staffan har även haft stora framgångar som amatörtränare inom galoppen.

Välkommen!

Unghästbedömning – vad kan det innebära

Vi var med på bedömningen för att jag som uppfödare anser att det är ett schyst sätt att låta unghästarna få tävlingsdebutera med denna bedömning, samt slippa pressen med en heldagstävling med mycket väntan. Jag som hästägare/uppfödare är mycket nöjd med bedömningen och tyckte den var mycket väl arrangerad, ett mycket trevligt tävlingsformat.

Malin Krügel, ägare till  Rally Kalle  e.Liberace  u.Zamba Zaid xx  ue.The Noble Player xx

Jag fann Maybach på en annons på Hästnet. När vi beslöt att titta på honom så var det en annonshäst och inget annat. Väl på plats så fick jag reda på av säljaren att hon hade visat honom på Eketorps hästbedömning och fått fina omdömen från Staffan Lidbeck. Det blev ett plus. När jag funderade fram och tillbaka så fanns Lidbecks ord i huvudet – det är en jättefin häst! Det är känslan när du provar, det är hästens utstrålning, härstamning och en bra vet.check som är det viktigaste när du bestämmer dig för köp av en häst. Men i valet kan det vara mycket betydelsefullt att ha fått kompetenta människors utlåtande av den tilltänkte. Det fick vi och idag kan vi konstatera att så långt kan vår unga häst inte ha utvecklats bättre. Första tävling avklarad och med högsta betyg.

Maybach är precis så bra som det omdöme han fick på Unghästbedömningen!

Sara Sjöborg Wik, ägare till  Maybach e. Jaguar Mail   u. Lady Micra   ue. Irco Mena